Yükselemeyen borsa düşer mi? - Haber 1Haber 1

Yükselemeyen borsa düşer mi?

20 Temmuz 2011 - 10:38

ABONE OL

Dün İMKB 30’da güne olumlu bir başlangıç yapılsa da öğleden sonraki kısımda yurtdışı piyasalardan bariz bir şekilde negatif olarak ayrışarak satışların geldiğini gördük. Yukarı yönlü denemelerde dün de önemine değindiğimiz 76,000 seviyesinin aşılamaması üzerine gelen satışlar endeksin gün içinde 75,000’deki kritik desteğin de altına sarkmasına neden oldu.

Gün sonu kapanışı ise bu seviyenin hemen üzerinde 75,035’ten gerçekleşti. Dünkü yorumumuzda endekste 76,000’i geçmeden yeni alım önermediğimizi dile getirmiştik. Bugün de bu görüşümüzü koruyoruz. Endekste 76,000 üzerinde kapanış ihtimali doğmadan yukarı yönlü pozisyon bulundurmanın riskinin çok daha yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Aşağıda ise 75,000 seviyesi kritik olmaya deva ediyor. Bu seviyenin kırılması satışların çok daha sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle 75,000’in kırılması durumunda yukarı yönlü pozisyon bulundurulmasını doğru bulmuyoruz. Dünlü yorumumuzda da değindiğimiz gibi endekste 75,000-76,000 aralığındaki hareket bir süre daha devam edebilir. Bu nedenle gün içi kısa vadeli işlem yapmayı tercih edenler, bu bandı bugün içinde referans kabul ederek işlem yapabilir.

Fakat bu seviyelerden birinin kırılması durumunda hareket sertleşebileceği için kırılmalarda stop loss yapamayacakların bu aralıkta çok fazla işlem yapmak yerine kırılmayı bekleyip kırılma yönünde pozisyon almalarının daha doğru olacağı kanaatindeyiz.

Son olarak son günlerde yurtdışı piyasalara göre daha güçlü durduğunu dile getirdiğimiz İMKB’de son iki günlük hareket teknik görünümü zayıflattı. Kısa süre içinde yüksek hacimle bir yükseliş yaşanmaması durumun daha da negatifleşmesine neden olabilir. Bu durum da yükselemeyen borsa düşer kuralını bir kez daha gündeme getirebilir.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.