Yükselişler satışfırsatı verir - Haber 1Haber 1

Yükselişler satışfırsatı verir

14 Ocak 2011 - 10:44

ABONE OL

Dünkü seans öncesinde paritenin 1,34 civarına kadar beklediğim yükselişi çok kısa bir zaman içinde olduğu için yukarı yönlü bir momentum oluştu. İspanya’nın borçlanmasının beklenenden daha kolay olması Euro’ya olan güveni artırınca Euro / Dolar paritesi yükselen Dolar faizlerine ve enflasyona rağmen yükselmeyi başardı. Diğer yandan ABD Hazine Bakanbı Geithner’in Yuan’ın daha da hızlı değer kazanması gereğiyle ilgili söylemleri ve bugüne kadar Dolar’ı yükselten faktörlerin olgunluğa ulaşmış olması paritenin yükselişini kaçınılmaz kılıyordu. Ancak paritenin dünkü yükselişi bir momentum yaratmış olsa da yükselişlerin 1,34 civarında sınırlı kalacağını ve en fazla 1,3450 civarından aşağı yönlü bir düzeltme hareketinin olmasını bekliyorum. Bu nedenle yükselişlerde açığa satış yapılabilir.

Günlük Strateji: 1,3460’ın üzeri kırılmadığı sürece, 1,3250 hedefiyle 1,3420’den ölçülü miktarda stış yapmak üzere beklenilebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Dolar’a Euro’ya Karşı Direnir

İngiltere’de artış gösteren sanayi ve imalat sektörü üretimi Dolar’ın gerilediği bir günde Sterlin / Dolar paritesinin yükselişine devam etmesini sağladı. Parite 1,5870 civarındaki seviyeye ulaşarak çanak formasyonunu tamamlamış olsa da yükselin momentum kazanmış olması olası gerilemelerin yavaş olacağının bir göstergesi olabilir. Eğer Dolar yükselse bile Sterlin / Dolar paritesinin düşüşü zor olabilir. Bunun nedeni bugün İngiltere’den açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD ve Avrupa’da olduğu gibi İngiltere’de de yüksek olabilecek olmasıyla Sterlin faizlerinin yükselmeye devam edebilecek olmasından kaynaklanır. Bu noktada Euro / Sterlin paritesine de değinecek olursak Euro / Sterlin paritesinde düşüşler devamlılık kazanabilir.

Günlük Strateji: 1,5650’nin altı kırılmadığı sürece, 1,5810 hedefiyle 1,5680’den ölçülü miktarda alım yapılabilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Satış Baskısına Dayanabilir

Dolar / Yen paritesi son altı seanstan beri devam eden yatay hareket dün de devam etti. Ancak aynı dönem içinde paritenin hiç değmediği seviye olan 82,50 seviyesine kadar devam eden gün içi düşüşler paritenin aşağı yönlü bir kırılma yapabileceğinin ilk işareti olabilir. Eğer 82,50 dip seviyesi yeniden denenir ve altıda kapanış olursa bunun anlamı düşen Dolar faizleriyle birlikte Dolar / Yen paritesinin de gerilemeye devam edeceğidir. Bu senaryo dışındaki her şey paritenin daha sonradan yükselişini gündemde tutar. Buna göre strateji oluşturmak gerekiyor.

Günlük Strateji: 82,30’un altı kırılmadığı sürece 83,50 hedefiyle 82,50’den alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Altın Hem Euro’ya Hem de Dolar’a Karşı Düşer

ABD ve Avrupa’dan açıklanan enflasyon verileri yüksek açıklanmaya başladığı andan itibaren altın fiyatları yükselmek yerine daha ziyade gerileme eğiliminde kalabileceğini açıklamıştım. Dün ve daha önceki günlerde ABD’nin enflasyonuyla ilgili beklentilerin enflasyonun yükseleceğine dair şekilleniyor olması altının gerilemesine neden olur . Özellikle de İspanya’nın önceki günkü borçlanmasının başarılı olması ve Portekiz’in borçlanmaya ihtiyacı olmadığını açıklaması Euro’nun altın bazında değer kazanmasına neden olurken bu hareketin altının düşüşüyle gerçekleşeceğini tahmin ediyorum. Bu nedenle yakında olası yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilmeli.

Günlük Strateji: 1392’in üzeri kırılmadığı sürece 1368 hedefiyle 1389’dan çok ölçülü miktarda açığa satmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Not: Yönetilmeksizin sadece alım yaparak yönetilen altın fonlarından uzak durun.

Petrolde Yükselişler Satış Fırsatıdır

Petrol fiyatlarının 92 Dolar civarında işlem görüyor olması, 82’nin beklendiği piyasada petrolün beklentilerin biraz üzerinde algılandığından, petrol 90’ların üzerinde tırmanmakta zorlanıyor. Hisse senedi piyasalarının yükselişini tamamlamış olup artık düşmeyi beklediği bugünlerde petrolün gerilemesi çok normal. Her ne kadar son zamanlarda petrol stoklarında gerilemeler olsa da, petrol ürün stoklarındaki artışlar dikkatlerden kaçmıyor. BU nedenle petrolde yükselişler satış fırsatıdır.

Günlük Strateji: 91’80’in üzeri kırılmadığı sürece 90,40 hedefiyle 91,70’ten açığa satmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yatay

Saygılarımla

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.