Yurtta lezzet, dünyada lezzet - Haber 1Haber 1

Yurtta lezzet, dünyada lezzet

02 Nisan 2016 - 16:08

ABONE OL

Türkiye, lezzetini dünyaya yaydığı, tanıttığı, sevdirdiği ve kabul ettirdiği oranda tanınır, sevilir ve sayılır. Turizmde, uluslararası ticarette önem kazanır, ziyaretçisi artar, ekonomisine ve pazarladığı ürünlere ilgi artar. Hamdolsun Türkiye, lezzet açısından hala dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Türkiye; hiçbir ülkede, birarada bulunamayan lezzet kaynaklarına sahiptir. Batısında ayrı, doğusunda ayrı, güneyinde ayrı, kuzeyinde ayrı, ortasında ayrı, kıyısında ayrı, suyunda ayrı, havasında ayrı canlı ve bitki türleri bulunan, olağanüstü bir coğrafi konumda ve geçmişindeki medeniyetlerin binlerce yıllık mutfak ve lezzet mirasına sahiptir. Temellerini 80’li yılların ikinci yarısında attığımız, sabırla ve dirayetle, ilmek ilmek örerek, yurt içinde ve dışında düzenlediğimiz etkinlikler ve yaydığımız fikirlerle oluşturduğumuz TÜRKİYE LEZZET HAREKETİ’ni bugün, ülkemiz lezzetlerinin; yurt içinde çatısı altında buluşulan bir yuvası, yurt dışında ise dünyaya açılan pencesi haline getirdik.
YAŞAYAN MUTFAK KÜLTÜRÜ ” En iyi lobby, yemekle yapılır yemekte yapılır ” fikrinden hareketle, dünyadaki en güçlü diyaspora örgütümüz ( Dünya Türk İş Konseyi ) DTİK’de kabul gördük. Türkçe dili ve edebiyatı başta olmak üzere bize has sanat ve kültür değerlerini, dünya ülkelerinde yapılanarak tanıtan ve öğreten büyük ve milli organizasyon ( Yunus Emre Enstitüsü ) YEE’de ” Yaşayan Mutfak Kültürümüze ait Lezzetleri ” diğer ülkelerde tatbiki olarak sunma, sergileme ve tanıtma görevini üstlendik. Lezzet profesyonellerini, lezzet markalarını, lezzet dostlarını, lezzet yazar ve bloggerlarını, lezzet işletmeleri ve işadamlarını bu muhteşem lezzet çakısı altında toplayarak oluşturduğumuz güç birliği ile 4 yılda bir yapılan Dünyanın En Büyük Gastronomik Etkinliği İKA/”Dünya Aşçılar Olimpiyatları”nda 2008 ve 2012’de
aralarında 1 altın ( Ülkemizin aldığı ilk ve hala tek ), 5 gümüş ve 13 bronz madalyayı, Berlin’de kurduğumuz EUROTURK CHEFS CLUB ile Türk Aşçılarımızın boynuna taktık. Geçmişten günümüze yansıyan lezzetlerimi ve gastro sanatsal uygulamalarımızla, dünya lezzet profesyonellerine ve lezzetsever insanlarına; Ülkemiz Lezzet ve Gusto anlayışını tanıttık. Her yıl yurt içinde ve dışında tüm lezzet, malzeme, ekipman, sanat fuarlarına katıldık. Avrupa’da dahi örneği olmayan, 4 yıldır hizmetlerini sürdüren bir GASTRO KÜLTÜR MERKEZİ kurduk. Gastronomiyi dünyaya öğreten Fransa da bile olmayan, bir LEZZET GAZETESİ’ni 3 yıl önce yayın hayatına kazandırdık ve ulusal basının en güçlü gazetelerinden Milliyet ile lezzetsever halkımıza sunduk.
DÜNYA AŞÇILAR OLİMİPİYATI Yeme – İçme alanında halkımıza, sektöre ve profesyonellere yönelik eğitici faaliyetler, festivaller ve TV programları gerçekleştirdik ve sürdürüyoruz. Bu yıl yine DÜNYA AŞÇILAR OLİMPİYATI’na katılıyoruz. Dünya başkentlerinde ve Önemli kentlerinde LEZZET ağırlıklı etkinliklere devam ediyoruz. Gazetemizin adını bu güçlü yapılanma ile birleştirdik ve ” Milliyet &TÜRKİYE LEZZET HAREKETİ GAZETESİ ” yaptık. Bu değişikliği, terörün ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde verdiği rahatsızlıklara karşın, birliği ve bütünlüğü sergileyen, daha milli, daha yerli bir yapılanmaya tüm kuruluş ve çalışmaların yoğunlaşmasına örnek olması arzusuyla yaptık. İstanbul’da ve Türkiye’mizin her yerinde; ülkemizin ve dünya lezzetlerini üreten, yapan, sunan ve tanıtan, yatırımcı ve işletmecilerin mekanlarını teröre inat dolduralım, gayretlerini ödüllendirelim, başarılarını arttıralım. LEZZET DÜNYASI’nın yanlarında olduğunu onlara hissettirelim. Yayınlarımızla ve etkinliklerimizle de ayrıca gönüllü olarak destekleyelim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.